Időpontfoglalás


Jelölj be facebookon!

Ne maradjon le a legfrissebb információkról!

 

Kövess!

Már instagrammon is elérhető vagyok!

A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. A reflexzónák ingerlésének egyik legerősebb módja.  A kezelés során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Helyileg serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát, és ezzel beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát.

A köpölyözés a bőrszövetbe szívja a káros anyagokat, ahonnan a kitágult hajszálereken a pórusokon át távozik a szervezetből. Két jelentős hatása van, tisztítja a vért és beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A fogyókúrákban is rendkívül hatékony módszer, amellyel elősegíthetjük a bőr feszesebbé válását még nagyobb súlyvesztés esetén is.

Az eljárás technikája

A mechanikus vákuumszívóval kiszívjuk a levegőt a csészéből. Először az adott bőrfelületre helyezzük fel a köpölyt, majd ezután kiszívjuk a levegőt alóla. Az üveg vagy műanyag köpölyt úgy alkalmazzuk, hogy előzőleg olajjal vagy krémmel bekenjük a kérdéses területet, majd lassan csúsztatjuk a bőrön. A vákuum megmarad a pohár alatt a mozgatás ellenére is. A kezelés egy helyen 2-5 percig tart.

A köpölyözés nem önálló kezelés, az egyes masszázsok kiegészítéséül szolgál.

  • Cellulit masszázs esetén a köpöly húzásával megtörjük a zsírszöveteket, s így elősegítjük a zsír kiürülését a narancsbőr szöveteiből.
  • A meridián pontok kezelésével a belső szerveinkre is hatással bírunk, s javíthatjuk a vérellátásukat.